Predmet ugovora po novom Zakonu o javnim nabavkama

Bez autora
Feb 27 2013

Predmet javne nabavke može biti nabavka dobara, nabavka radova i nabavka usluga.Predmet ugovora o javnoj nabavci dobara može biti kupovina dobara, zakup dobara, lizing dobara, kao i dobra čiju nabavku finansira naručilac u iznosu većem od 50% vrednosti javne nabavke.

Predmet ugovora po novom Zakonu o javnim nabavkamaPredmet javne nabavke može biti nabavka dobara, nabavka radova i nabavka usluga.

Predmet ugovora o javnoj nabavci dobara može biti kupovina dobara, zakup dobara, lizing dobara, kao i dobra čiju nabavku finansira naručilac u iznosu većem od 50% vrednosti javne nabavke. Ugovor o javnoj nabavci dobara može obuhvatiti i pružanje usluga ako su te usluge povezane sa predmetom javne nabavke dobara.

Predmet ugovora o javnoj nabavci radova je izvođenje radova ili projektovanje i izvođenje radova opisanih u Uredbi o klasifikaciji delatnosti – građevinarstvo, koji se neposredno ili posredno finansiraju više od 50% od strane naručioca, kao i izvođenje radova na izgradnji građevinskog objekta uzetog kao celina koji ispunjava sve ekonomske i tehničke zahteve naručioca.

Predmet ugovora o javnoj nabavci usluga mogu biti usluge održavanja i popravke, usluge kopnenog saobraćaja osim železničkog saobraćaja usluge prevoza u oklopljenim vozilima i kurirske usluge osim prevoza pošte, usluge vazdušnog prevoza putnika i robe, kopneni i vazdušni prevoz pošte, elektronske komunikacione usluge, finansijske usluge, usluge istraživanja i razvoja, usluge računovodstva revizije i vođenja knjiga, usluge u oblasti istraživanja tržišta i javnog mnjenja, usluge u oblasti menadžmentskog konsaltinga, reklamne usluge, izdavačke usluge i usluge štampe, usluge čišćenja i uklanjanja otpada, usluge hotela i restorana, usluge železničkog i rečnog saobraćaja, pravne usluge, usluge obrazovanja, zdravstvene usluge, usluge u oblasti rekreacije i sporta i druge usluge, kao i usluge čiju nabavku finansira naručilac više od 50% vrednosti javne nabavke. Ugovorom o javnoj nabavci usluga smatra se i javna nabavka čiji su predmet usluge i dobra ako procenjena vrednost usluga prelazi procenjenu vrednost dobara.

Za primenu odredaba Zakona o javnim nabavkama odgovoran je naručilac koji finansira javnu nabavku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik